Voor de realisatie van zijn site-specific werk ‘Repeating ramp’ laat Trum zich inspireren door de hellingsgraad, de lengte en het ruwe beton van de hellingbaan. Zijn doel is een contrastrijke muurschildering te realiseren, waarbij twee kleurvlakken met de richting van de hellingbaan meegaan en een derde hier dwars tegenin. Door de snelle bewegingen van het markeringsapparaat kan het eindresultaat nooit helemaal worden voorspeld, en ontstaat een levendig spel van lijnen.
Artist Talk
Onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma Kunsthal Light is een compacte publicatie van het maakproces en een Artist Talk. De datum van de Artist Talk wordt in september bekendgemaakt op de website en social media van de Kunsthal.
Thomas Trum
Vanaf jonge leeftijd gaat Thomas Trum telkens op zoek naar experimenten. Op de basisschool is hij al bezig met graffiti, hij wil leren door dingen te maken in plaats van uit de boeken. Trum studeert in 2010 af aan SintLucas in Boxtel en vervolgt zijn studie aan Design Academy in Eindhoven. Met steun van een werkbeurs van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie realiseert Trum in 2016 een aantal projecten, waaronder een reeks van vier muurschilderingen voor Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Op de vraag naar zijn dromen vertelt Trum: “Het lijkt me tof om met een landbouwmachine naar de maan te gaan om daar fulltime tekeningen te maken, die voor iedereen te zien zijn. En een kleurrijk ontwerp maken voor een bankbiljet lijkt me ook echt een droomopdracht!”
Kunsthal Light
Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars. De spotlight is gericht op ‘modern muralists’, urban-, en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een site-specific werk te maken en met publiek in gesprek te gaan. Kunsthal Light wordt in 2020 mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.