In de tentoonstelling wandelt de bezoeker door negen intieme ruimtes waarin de persoonlijke ontwikkeling die iET als jonge moeder doormaakt, verbeeld wordt. Ondanks de intense liefde die iET voor haar dochter voelt, is de start van het ouderschap zwaar en eenzaam voor haar. Ze ervaart deze periode als een moeilijk te doorbreken bubbel. Vanuit dit beklemmende gevoel ontstaat, in nauwe samenwerking met ontwerper Rich Dust, het muzikale project Hunger, waarin iET zich eerlijk en kwetsbaar opstelt over een vaak nog beladen onderwerp.
De tentoonstelling symboliseert het huis van iET. De negen nummers zijn haar kamers, die elk staan voor een emotie of fase. In geïllustreerde portretten zie je iET samen met dierbare voorwerpen uit haar huis, zoals planten, kleurrijke glas-in-loodramen, muziekinstrumenten en de knuffels van haar dochter. Schrijver Marianne Clason zet voor de tentoonstelling de muziek van iET om in poëtische verhalen. Al dwalend door Hunger ziet, hoort en ervaart het publiek hoe iET zichzelf - kamer voor kamer - weer terugvindt in haar nieuwe rol als moeder, vrouw, partner en muzikant.
Performance
Tot en met 4 september maakt iET, samen met enkele van haar muzikanten, elke zondag tussen 13:00 en 16:00 uur onderdeel uit van de tentoonstelling. Muzikant, filmmaker en choreograaf Davide Bellotta is verantwoordelijk voor de regie van deze live performance.
iET
Muzikant, maker en singer-songwriter iET woont samen met haar dochter en partner Budy Mokoginta in Schiedam. Haar eerste EP - Kitchen Recordings Series 1 - komt uit in 2011. Al snel volgt Kitchen Recordings Series 2 en haar derde album So Unreal, dat in 2013 wereldwijd op vinyl wordt uitgebracht. Voor het album Clarity (2016) componeert iET een groot aantal songs op de piano, een instrument dat zij niet eerder heeft bespeeld. Samen met onder andere Budy Mokoginta schrijft iET de muziek voor de performance INSIDE OUT van het dansgezelschap Conny Janssen Danst, dat ze in 2017 herschrijft voor de opening van de tentoonstelling Conny Janssen Danst 25 in de Kunsthal. Tijdens de moeilijke periode waarin iET gebonden is aan haar huis, leert zij haar buurman Sjoerd Koopmans – ontwerper onder de naam Rich Dust – kennen en ontstaat de gezamenlijke wens de wereld en muziek van iET te visualiseren in Hunger. Het album, dat ook de naam Hunger draagt, brengt iET nummer voor nummer uit en wordt in zijn geheel tegelijk met de start van tentoonstelling gereleased.
Zie ook
Pers
tentoonstellingspartners
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is hét cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, e-cultuur en alle mogelijke crossovers.
Stichting Bevordering van Volkskracht
Volkskracht steunt iedereen met een goed plan voor Rotterdam. In de bijna 90 jaar van haar bestaan maakte Volkskracht van alles (mede) mogelijk. Heavy metal concerten, circusfestivals, maar ook moestuintjes voor kinderen en de verbouwing van een grote schouwburg. Altijd in samenwerking met de Rotterdamse bevolking. Rotterdam is gemaakt met Volkskracht.
Fonds 21
www.fonds21.nl
Erasmus Stichting
De Erasmusstichting beoogt met financiële bijdragen het onderwijs, de kunsten en de wetenschap in Rotterdam te bevorderen. Zij doet dit overeenkomstig de wensen van dr Elie van Rijckevorsel, die op 17 juli 1911 de Erasmusstichting heeft opgericht.
Rotterdams Vrouwenfonds
www.rotterdamsvrouwenfonds.nl
Stichting Elise Mathilde Fonds
www.elisemathilde.nl
DeltaPORT Donatiefonds
www.deltaportdonatiefonds.nl